Ägarstruktur

Rödkulleprojektets parter

Projektet i Rödkullen har två delägande parter i bolaget Rödkullen Egendom som är planavtalspart med Åre Kommun, delägarna är Nordkajen AB som äger 85% och SkiStar AB som äger 15%.

Nordkajen AB ägs av Nordiska Centruminvest AB (50%) och Näslund Enterprise (50%).

Nordiska Centruminvest AB

Nordiska Centruminvest AB är idag verksamt i Umeå, Örnsköldsvik och Åre och arbetar främst med fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och företagsutveckling med ambitionen om hållbara, friska och vackra hus med nöjda hyresgäster i väl fungerande rum och lokaler.

NASLUND ENTERPRISE AB

Entreprenören Markus Näslund har varit delägare i Rödkullensatsningen sedan 2015 och är verksam inom fastighets- och företagsutveckling i Örnsköldsvik, Umeå, Sundsvall och Åre. Han står bland annat bakom bostadsprojektet Strandkajen i Öviks inre hamn, är delägare i restaurangen Strandkaj Kök och Bar samt kapitalförvaltningsbolaget Placerum.

SkiStar AB

SkiStar AB arbetar aktivt med fastighetsutveckling och exploatering för att skapa värde genom långsiktiga utvecklingsplaner för framtida investeringar. SkiStar verkar förutom i Åre även i Sälen, Vemdalen, Trysil, Hemsedal och Hammarbybacken.